ADVENTure Dog Conference 2006

Den 2 december ska jag och Gerd åka till Stockholm på ADVENTure Dog Conference 2006. Årets tema är Hundproblem ur olika vinklar – Orsaken, lösningen och marknaden. På förmiddagen kommer flera aktörer som erbjuder hjälp och lösningar att presentera sig.


De som kommer att presentera sig är Stefans hundtjänst (Stefan Fahlcrantz), IMMI (Kristina Mårtensson), Jeppe Stridhs hundägarskola (Jeppe Stridh), Canis hundskola (Maria Yttermyr), Svenska Brukshundklubben (Anne-Marie F:son Bjuggren) och Hundcampus (Lars Fält).


Barbro Börjesson var inbjuden men kunde inte komma då hon redan var upptagen på annat håll.


På eftermiddagen handlar det om en fördjupning i de vanligaste förklaringsmodellerna till hundproblem och då kommer vi att få lyssna på Sverre Sjölander, professor i zoologi, särskilt etologi (Rädsla ett naturligt beteende eller dålig mentalitet), Björn Forkman, docent i etologi (Inlärningsprinciper), Olof Lidberg, docent i viltekologi (Social struktur hos varg), Kerstin Malm, etolog (Empati och värderingar), Görel Nyman, veterinär (Smärta och beteende) och Linda Keeling, professor i djurskydd (Dålig välfärd).


Tittar man på startfältet och innehållet så kan inte dagen bli annat än lyckad! :-) Det här ser jag verkligen fram emot och det kommer att bli riktigt intressant. Tänk att jag missat tidigare år då det bl.a. handlat om Uppfödning ur olika vinklar 2004 och I hundens huvud 2005. Intressanta ämnen arrangören, HUNDutbildningsgruppen, tar upp och det bästa är att ämnena diskuteras ur olika synvinklar. Annars är risken att det blir en träff för ”klubben för inbördes beundran” och det är inte lika utvecklande.


Jag tar med papper och penna, och anteckna så fingrarna blöder. :-)

---

Var på ledningsgruppsmöte, inför SM 2008 i bruks och IPO, ikväll. Vi ska åka på turné bland lokalklubbarna i distriktet för att informera om hur långt planeringen kommit och ge medlemmarna en chans att ställa frågor. Samtidigt hoppas vi att fler vill vara delaktiga redan nu i planeringsstadiet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback