Nu verkar det fungera

Efter att ha kodat lite i Enricos gästbok igen så verkar det fungera. :-) Inte ett enda spam sedan igår kväll.

Ska försöka uppdatera Enrico hemsida igen. Vet inte riktigt var tiden tar vägen, men dagarna går fort.

Ikväll har jag varit på tävlingsområdet för SM 2008 i bruks och IPO här i Västerås. Om inte arrangemanget blir bra, så kan man i alla fall inte klaga på tävlingsområdet. :-) Det ska bli riktigt spännande att se hur allt blir.

Nytt försök med gästboken

Har suttit och läst på ett forum och fått lite tips om hur man skulle kunna lösa problemet med spam i gästboken. Nu hoppas jag att det kommer att fungera. Resultatet ser jag imogron när jag vaknar. :-)

Har varit slarvig med att skriva Enricos dagbok igen och risken är att jag inte minns vad vi gjort. :-/

Det funkade inte :-(

Gästboken var fylld med en massa skit idag igen... det funkade alltså inte... måste kolla på det igen vid tillfälle...


Gästboken fixad

Äntligen tog jag mig tid att fixa gästboken på Enricos hemsida. Under några månaders tid har robotar på nätet skräpat ner den dagligen med en massa ointressanta erbjudanden. Det tog ca 1 timme och 16 rader kod. Irritationen över alla dessa spaminlägg har varit större än själva arbetet att fixa till det. :-)


Jag gjorde som många andra gästbokstjänster gjort. Besökaren får utföra en enklare matematisk beräkning för att meddelandet ska registreras. En del andra gästbokstjänster har valt att visa en bild och användaren måste skriva in bokstavskombinationen i en ruta...


Figurant vid polisprov

Idag har jag varit ute i skogen mellan kl 9 och kl 15. Inte med egen hund utan hjälpt till då kompisar från klubben genomgick årets polisprov. Dessa ekipage används av polisen vid eftersök av försvunna personer.


Det var kul att kunna hjälpa till under dagen. Känns som att jag gjort en samhällstjänst. :-) Ekipagen gick igenom prov på lydnad, sök (låg som dold figurant), spårupptag/spår och patrullstig med både ljud och doftmarkering (låg som figurant).


Det var intressant att se hur olika hundar utför sitt sökarbete. Fyra av fem ekipage blev godkända.


Träffade Åsas lilla Rosen, fodertiken som ännu inte flyttat hemifrån. Så söta och aktiva valpar är. :-)


Bestämde även att vi ska träna nästa vecka både på klubben och i skogen. Det var länge sedan det var på klubben eftersom vi haft tillgång till ridhuset, men det kommer att bli kul för då känns det som att våren verkligen kommit för att stanna. Det lutar åt att det blir annandag påsk ute i skogen tillsammans med folk som ska både träna sök, spår och eventuellt patrullering. Vore kul att prova på något nytt med Enrico och ha en heldag i skogen tillsammans med andra!

Årets andra fästing är plockad. :-(