Nu vänder det

Natten mellan den 21 december och 22 december är den längsta natten under året. Nu vänder det och vi går mot ljusare tider! :-)


Det vänder lite mer exakt kl 01.22, då vintersolståndet infaller. Då lutar jordaxeln här på norra halvklotet som allra mest bort från solen. Dagarna blir längre och längre fram till sommarsolståndet i juni, då det vänder igen.


Gick en härlig långpromenad med Enrico på förmiddagen. Vi har inte särskilt mycket snö, bara ca 2 cm, men bara det att temperaturen ligger närmare noll gör att det blir lite torrare i luften. Båda var nöjda när vi kom hem. Enrico är fortfarande dålig i magen, den bajsätaren. :-( Nu blir det inga pussar från mig i alla fall. Två dagar i rad har han dykt ner och käkat någon annans kvarlämnade högar. Ingen aning om det är annan hund eller räv, men illa luktar han i munnen och ser nöjd ut när han mumsar… Vet inte om hans bajsätande hänger ihop med hans dåliga mage eller inte, för det är ovanligt att han stoppar i sig annat hän undantagsfall hästbajs när vi är ute.


Kommentarer
Postat av: Katta

Det där om att dagarna blir längre igen behövde jag höra. Är så trött på allt mörker och rusk!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback